Hoe het allemaal begon...

Walter Van Herreweghe groeide op in een landbouwersgezin in een Vlaams pittoresk dorpje tussen Aalst en Zottegem en werd zo gevormd voor het leven in de harde boerenstiel. Zijn gezond ’boerenverstand’ deed hem echter inzien dat het leven meer te bieden had, en al vlug besliste hij dat hij ondernemer zou worden. Zijn ambitie om die droom waar te maken was groot.

Na wat ervaring op de bouwwerf Berchem bij Brussel en een verplichte legerdienst waarbij hij voor de Commando’s koos, ging Walter aan de slag bij zijn broer bij de firma SOGECO. Door zijn ambitie en vakmanschap mocht hij al gauw zelfstandig werken ‘op stuk’. Bovenop de lange werkdagen bouwde hij ook nog zijn eigen huis en 3 andere in zijn vrije tijd.

In de jaren 60 werkte hij als meestergast, waarna hij conducteur werd en de leiding had over zowat 34 mensen. Zijn baas beschouwde hem als zijn rechterhand en stelde zijn vakkundige mening steeds meer op prijs. Tijdens de bouw van hotel Atlanta in de Brusselse Nieuwstraat bereikte zijn ambitie een hoogtepunt en besloot hij zijn eigen bouwbedrijf op te richten. Hij begon met een dertigtal woningen in opdracht, waarna er stelselmatig meer zonen mee in de zaak stapten, vijf in totaal. Aansluitend besloot Walter om villa-appartementen te bouwen, naar een eigen nieuw idee.

Hierna volgde het ene na het andere grote bouwproject in eigen beheer, in opdracht van particulieren en bedrijven of openbare besturen. Het bewijs dat de ambitie en het vakmanschap van Walter Van Herreweghe, in combinatie met de deskundige medewerking van zijn zonen en de steun van zijn vrouw Mariette, geen grenzen kent!